📝 اصول کنترل کیفیت در صنایع غذایی
📝 Principles of Quality Control in the Food Industry

کنترل کیفیت امروزه در تمامی صنایع، با اهمیتی خاص مطرح است. از یک سوء، تولید محصولات مغایر با استاندارد های تعیین شده سبب افزایش ضایعات و هزینه های تولید می شود که خود نشان دهنده استفاده نامناسب از عوامل محدود تولید است.
از طرف دیگر، تولید محصولاتی که علاوه بر تامین نیاز های مشتریان، ایمنی و سلامت جامعه را در بر گرفته، بتواند در بازار مبادلات داخلی یا خارجی با محصولات مشابه خود رقابت کند، از مهم ترین اهدافی است که صنایع تولیدی مختلف در پی دستیابی به آن هستند.
اما در جهان کنونی که علوم و فناوری، با سرعت شگفت آوری در حال گسترش هستند، تولید صنعتی و کیفیت محصولات پیوسته در حال تغییر و تکمیل است. به همین دلیل، مدیران موفق و آینده نگر، دریافته اند که کیفیت مطلوب امروز برای فردا یا فرداهای دیگر نمی تواند رضایت و انتظارات تغییر و تکامل یابنده مصرف کنندگان را برآورده کند. از این رو، کارخانجات پیشرفته بخش عمده ای از سرمایه مالی خود را صرف تحقیق، توسعه، نو آوری، مشاوره و آموزش شاغلان در سازمان خود می نمایند و تاکید اساسی بر این دارند که در زمینه بهبود کیفیت و خدماتی که ارائه می دهند تمامی کارکنان مسئولیت دارند.
بر اساس برآورده های موجود، در 25 سال آینده، میزان تولید محصولات غذایی در کشورهای در حال توسعه بیش از 60 درصد افزایش می یابد تا بتواند همگام با این جمعیت رو به رشد حرکت کند و به درستی، جوابگوی نیازهای آنها باشد. تا به حال، اغلب ذخایر دنیا مورد بهره برداری بیش از اندازه، و به تعبیر بهتر ، سوء بهره برداری قرار گرفته است و به همین دلیل، امکانات گسترش و توسعه منابع دریایی و خشکی تا حد زیادی کاهش یافته است. در این مورد تنها موضوع تهیه غذا اهمیت ندارد، بلکه فراهم آوردن غذای سالم از جنبه های بهداشتی و شیمیایی مورد نظر می باشد.
کارخانه های مواد غذایی، برای دستیابی به یک هدف مشترک تلاش می کنند و آن تهیه و آماده سازی، بسته بندی و ایجاد کیفیت مناسب مواد غذایی است به گونه ای که بتواند میزان فروش را هرچه بیشتر افزایش دهد.
مصرف کنندگان نیز، برای گزینش فرآورده های خوراکی، فرآورده ای را انتخاب می کنند که دارای کیفیت مناسب و پاسخگوی نیاز آنان باشد و تا زمانی که تولیدکننده، استاندارد های کیفیت را رعایت نماید همچنان محصول وی مورد استقبال مصرف کنندگان خواهد بود. بنابراین کنترل کیفیت مواد غذایی از نظر تولید کنندگان لازم و ضروری است و کارخانجات تولید کننده مواد غذایی ملزم به ایجاد آزمایشگاه های مجهز هستند تا بتوانند در مراحل مختلف تولید، محصول خود را تحت بررسی و کنترل قرار دهند.
برخی مواد شیمیایی و سنتزی که در طی مراحل مختلف تولید مواد غذایی، به عنوان افزودنی به کار می روند، به دلیل داشتن خاصیت سرطان زایی و اثرات مضر دیگر، غیر مجاز شناخته شده اند، در صورتی که مواد افزودنی فراوانی که از نظر مصرف منعی ندارند مجاز می باشند. همچنین از زمان های دور، تقلب در مواد غذایی نتایجی همچون مسمومیت، مرگ و ... را به بار آورده است. از این رو، کنترل کیفیتی دقیق و مداوم می تواند باعث تضمین سلامت موادغذایی مختلف گردد.
✅ این دوره برای چه کسانی مفید است؟
این دوره برای مدیران تولید کارخانجات صنایع غذایی، سرمایه گذاران صنعت غذا، مسئولین فنی کارخانجات صنایع غذایی، مدیران کنترل کیفیت، کارشناسان تولید، کنترل کیفیت، آزمایشگاه های زنجیره مواد غذایی، مدیران سازمان هایی که در زنجیره غذا فعالیت دارند، دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های صنایع غذایی، بهداشت و ایمنی مواد غذایی، بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی و کلیه رشته های مرتبط با مواد غذایی، میکروبیولوژی و کلیه افراد علاقمند به سرمایه گذاری و راه اندازی در بخش صنایع غذایی مفید می باشد.
✅به انضمام دو هدیه آموزشی بسیار کاربردی و اختصاصی تهیه شده توسط اساتید و متخصصین مرکز آموزش مجازی علم و صنعت ایکاد جهت دانشجویان، فارغ التحصیلان، متخصصین، مشاوران و مسئولین فنی و مدیران کنترل کیفیت شاغل در کارخانجات صنایع غذایی و بهداشتی که پس از ثبت نام در این دوره آموزشی به همراه محتوای آموزشی این دوره قابل دریافت می باشد شامل:
1) لیست کامل لوازم، تجهیزات، مواد و محلول های شیمیایی و محیط های کشت میکروبی مورد استفاده در انواع کارخانجات صنایع غذایی به تفکیک نوع محصول و صنعت بر اساس ضوابط سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد ایران شامل:
فراورده های گوشتی / فرآورده های لبنی / بستنی و فالوده / کیک و کلوچه / نوشیدنی های میوه ای گاز دار و بدون گاز / آب میوه / نوشیدنی مالت / نوشیدنی عرقیات گیاهی بدون گاز / انواع نوشابه گاز دار / فرآورده های یخی / عرقیات گیاهی / آب معدنی و آب آشامیدنی / شوریجات و ترشیجات / انواع کمپوت و کنسرو / رب گوجه فرنگی / رب انار / انواع شربت و مرباجات / انواع سس های سرد و گرم / سرکه / آبلیمو، آبغوره و آب نارنج / لواشک و آلوچه / ادویه، حبوبات و خشکبار / آرد / پروتئین سویا / رشته آش / قند و شکر / ماکارونی / عسل / سبزیجات تازه، منجمد و آماده طبخ / دستمال کاغذی / چیپس / حلوا ارده / حلوا مسقطی / روغن
2) راهنمای کاربردی طراحی و ترسیم نقشه انواع کارخانجات صنایع غذایی با توضیحات کامل در خصوص قسمت های مختلف و مورد نیاز ساختمانی، جانمایی مناسب، گردش مواد مناسب و ... بر اساس ضوابط فنی و بهداشتی سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد ایران و استانداردهای بین المللی ایمنی مواد عذایی شامل:
صنایع نوشیدنی ( انواع نوشیدنی های گاز دار و بدون گاز ) / صنایع فرآورده های کنسروی / صنایع فرآورده های لبنی / صنایع فرآورده های گوشتی / صنایع بسته بندی آب معدنی و آب آشامیدنی / سردخانه و انبارهای نگهداری مواد غذایی
از دیگر مزایای شرکت در این دوره استفاده از انواع گواهینامه و مدرک معتبر ملی و بین المللی با کد رهگیری اختصاصی و قابل استعلام می باشد.
✅گواهینامه های قابل دریافت پس از موفقیت در دوره آموزشی اصول کنترل کیفیت در صنایع غذایی:
✅گواهینامه معتبر ملی پایان دوره ایکاد آکادمی با کد رجیستری و قابلیت استعلام و امکان ترجمه رسمی (رایگان و با هزینه دوره)
✅گواهینامه معتبر لاتین بین المللی ICAD ACADEMY با کد رجیستری و قابلیت استعلام (رایگان و با هزینه دوره)
✅گواهینامه ترجمه شده توسط دارالترجمه رسمی در سر برگ وزارت دادگستری جهت مهاجرت (390000تومان)
✅گواهینامه معتبر ایکاد آکادمی با مجوز و تائیدیه سازمان ملی استاندارد و دارای کد رجیستری و قابلیت استعلام و دارای امتیاز بازآموزی (30000تومان)
✅گواهینامه معتبر ایکاد آکادمی با مجوز خانه صنعت، معدن و تجارت و دارای کد رجیستری و قابلیت استعلام (40000تومان)
✅ دو گواهینامه معتبر فارسی و لاتین انجمن علمی دانشگاه تهران (150000 تومان)
✅گواهینامه معتبر بین المللی پایان دوره آموزشی آکادمی Oxford Cert (آکسفورد سرت)کشور انگلستان (280000 تومان)
✅گواهینامه معتبر بین المللی پایان دوره آموزشی آکادمی Equal Assurance (اکوال اشورنس) کشور استرالیا (280000 تومان)
✅گواهینامه معتبر بین المللی پایان دوره آموزشی آکادمی Audiso ( آدیزو) کشور چک (280000 تومان)
ایکاد آکادمی