📝( ISO 22002 (Food Safety in Catering
📝سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی در کیترینگ ها
(رستوران، هتل، فست فود، تالارهای مجالس، آشپزخانه های صنعتی، خدمات غذایی و ...)
.jpg)
با افزایش تقاضا از سوی مصرف کنندگان برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی، بسیاری از سازمان ها به سمت استقرار سیستم های مدیریت کیفیت و ایمنی غذا، بر پایه آنالیز خطر و کنترل نقاط بحرانی حرکت نموده اند. در سال 2001 میلادی سازمان بین المللی ایزو تدوین یک استاندارد قابل ممیزی در صنعت مواد غذایی را بر اساس نقش HACCP در سیستمهای مدیریت ایمنی مواد غذایی آغاز نمود. این امر منجر به انتشار استانداردی با فرمت جدید در قالب ISO 22000 گردید که الزامات سیستم های ایمنی مواد غذایی را برای شرکت هایی که ملزم به برآورده کردن قوانین جهانی ایمنی مواد غذایی هستند تشریح می کند.
سیستم ISO 22000 با تسهیل و ساده سازی فرآیندهای سازمان و سرعت عمل بخشیدن به آنها بدون تداخل با سیستمهای ایمنی یا کیفی دیگر، برای تمامی سازمان های زنجیره تامین صنایع غذایی از کشت تا خدمات غذایی، فرآوری، حمل و نقل و انبارش و بسته بندی و فروش قابل کاربرد می باشد.
تهيه شواهد كافی به منظور اثبات قابليت كنترل عوامل خطرزا در مواد غذايی براساس الزامات قانونی و همچنين الزامات مشتری از جمله مواردی است كه سازمانهای دخيل در زنجيره توليد، به آن نيازمند هستند. استاندارد بينالمللي ISO 22000 با به كارگيری اصول HACCP و تركيب مؤثر آن با برنامههای پيش نيازی (PRPs) همچنين به كارگيری ساختار استاندارد ISO 9001، ضمن كنترل و كاهش تمام عوامل خطرزای شناسايی شده به محدوده قابل قبول، باعث تحويل محصولی سالم به مصرف كننده نهايی و يا مرحله بعدی از زنجيره توليد میگردد.
یکی از موارد بسیار مهم برای ایجاد اعتماد در مشتریان یک رستوران ، اطمینان از وجود الزامات بهداشت مواد غذایی است . سالم و ایمن بودن ماده غذایی در یک رستوران از مشغله های ذهنی و دائمی صاحبان و مدیران رستوران ها است. رعایت بهداشت مواد اولیه ، بهداشت حین طبخ و بهداشت در مراحل عرضه، جزو اصول مدیریت یک رستوران ایمن است .
در کیترینگ (مراکز تهیه, طبخ, عرضه و توزیع غذا مانند آشپزخانه صنعتی و …) رعایت اصول ایمنی اهمیت زیادی دارد. زیرا افراد تقریبا زیادی در این مکان ها کار می کنند و سلامتی و وجود گروه های زیادی وابسته به شاغلین در این اماکن است. خطر سوختگی, آتش سوزی, سرخوردن و … افراد و شاغلین در این مکان ها را تهدید می کند.

استاندارد ISO 22002-2:2013 در 13فوریه سال 2013 میلادی توسط سازمان جهانی استاندارد منتشر گردید.
این استاندارد الزاماتی را جهت طراحی و پیاده سازی روش های اجرایی، که به صورت پیش نیاز جهت کنترل بهداشت و ایمنی مواد غذایی در کیترینگ ها معرفی می نماید.
همچنین می توان گفت استاندارد ISO 22002-2:2013 در تمامی سازمان هایی که در فرآوری، آماده سازی، توزیع، حمل و نقل مواد غذایی، دستی دارند، کاربرد دارد.
دامنه کاربرد این استاندارد در کیترینگ های هواپیمایی، راه آهن، سالن های غذا خوری دانشگاه ها و مدارس، بیمارستان ها، هتل و کافی شاپ ها می باشد.
سلامت غذایی در كشاورزی يكی از منافع اصولی است كه سازمان ايزو در آخرين نسخه استانداردهای خانواده ايزو 22000 برای مديريت سيستم های ايمني مواد غذايي به آن توجه داشته است. مزارع اولين حلقه اتصال در چرخه زنجيره تامين مواد غذايی هستند كه غذا را بر روی ميز آشپزخانه می رساند و مشخصات فني جديد منتشر شده از سوي سازمان ايزو با شناسه ISO/TS 22002-3 ، توسعه يافته است تا از اينكه كشاورزان بهترين اقدامات را براي حفظ محيط سالم بكار مي گيرند اطمينان حاصل نمايند و بخشي از كنترل ها بر روي مخاطرات ايمني غذا در چرخه هاي غذايي شكل گيرد.
✅این دوره برای چه کسانی مفید است؟
این دوره برای مدیران، کارشناسان، کارآفرینان و علاقمندان به راه اندازی هتل، رستوران، آشپزخانه های صنعتی، فست فود، کافی شاپ و ... کارشناسان واحد HSE در بخش بهداشت مواد غذایی، تمامی مدیران و صاحبان صنعت کیترینگ، مدیران داخلی و کارکنان شاغل در آشپزخانه های صنعتی، رستوران، هتل، فست فود، کافی شاپ ها، مدیران سازمان هایی که در زنجیره غذا فعالیت دارند، دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های صنایع غذایی، مهندسی بهداشت محیط و حرفه ای، بهداشت و ایمنی مواد غذایی، بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، میکروبیولوژی و کلیه رشته های مرتبط با مواد غذایی مفید می باشد.
از دیگر مزایای شرکت در این دوره استفاده از انواع گواهینامه و مدرک معتبر ملی و بین المللی با کد رهگیری اختصاصی و قابل استعلام می باشد.
امید است با توصیه و تاکید بر اجرای سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی در کیترینگ ها، آشپزخانه های صنعتی، هتل ها، فست فود و کافی شاپ ها و تاثیر آن بر ارتقاء و بهبود کیفیت و سلامت محصولات، ضمن حفظ سلامت مصرف کننده، در رشد و توسعه صنعت و کسب و کار سهم قابل توجهی از بازارهای جهانی گامی برداشته شود.

✅گواهینامه های قابل دریافت پس از موفقیت در دوره آموزشی مدیریت ایمنی مواد غذایی:
✅گواهینامه معتبر ملی پایان دوره ایکاد آکادمی با کد رجیستری و قابلیت استعلام و امکان ترجمه رسمی (رایگان و با هزینه دوره)
✅گواهینامه معتبر لاتین بین المللی ICAD ACADEMY با کد رجیستری و قابلیت استعلام (رایگان و با هزینه دوره)
✅گواهینامه ترجمه شده توسط دارالترجمه رسمی در سر برگ وزارت دادگستری جهت مهاجرت (390000تومان)
✅گواهینامه معتبر ایکاد آکادمی با مجوز خانه صنعت، معدن و تجارت و دارای کد رجیستری و قابلیت استعلام (40000تومان)
✅ دو گواهینامه معتبر فارسی و لاتین انجمن علمی دانشگاه تهران (150000 تومان)
✅گواهینامه معتبر بین المللی پایان دوره آموزشی آکادمی Oxford Cert (آکسفورد سرت)کشور انگلستان (280000 تومان)
✅گواهینامه معتبر بین المللی پایان دوره آموزشی آکادمی Equal Assurance (اکوال اشورنس) کشور استرالیا (280000 تومان)
✅گواهینامه معتبر بین المللی پایان دوره آموزشی آکادمی Audiso ( آدیزو) کشور چک (280000 تومان)
ایکاد آکادمی